Pressiteade: Hansa Bussiliinid taasalustab avalike liinide teenindamist Hiiumaal

Hansa Bussiliinid toob Hiiumaa teedele 11 tuliuut ökonoomset diiselbussi, lisandub 650 000 liinikilomeetrit aastas.

AS Hansa Bussiliinid taasalustab avalike bussiliinide teenindamist Hiiumaal 1. jaanuaril 2022.

Liinide teenindamist alustatakse kolme suure, 76-reisijakohalise Iveco Crossway ja kaheksa väikese, 35-reisjakohalise Iveco Feniksbus diiselbussiga. Liinikilomeetreid lisandub aastas 650 000. Uute busside investeeringu suurus on orienteeruvalt 1,3 miljonit eurot.

„Meil on väga hea meel Hiiumaale naasmise ja teenindama asumise üle ning üheskoos tõstame Hiiumaa bussiliikluse teeninduskvaliteedi uuele tasemele“ sõnas Hansa Bussiliinide juhatuse liige Andres Puskar.

Suured Iveco Crossway bussid on madala sisenemisega ning turvalised, mis muudavad bussi sisenemise ja väljumise senisest oluliselt mugavamaks. Ühtlasi on olemas kaldtee kasutamise võimalus.

„See on oluline samm, et parandada lapsevankri, ratastooliga ning eakate reisijate liikumisvõimalusi Hiiumaa bussiliinidel,“ täiendas Puskar.

Kõik bussid on varustatud USB pistikupesade, stopp-nuppudega sõitjate väljumissoovist teavitamiseks, elektrooniliste tabloodega, et bussisalongis ja peatuses oleks liini marsruudi info reisijatele hästi nähtav, topelt tumendatud klaasid ja kliimaseade, et salongis oleks vastavalt ilmastikuoludele sobiv temperatuur, GPS-süsteem, mis tagab busside reaalajas jälgimise vedajale ning tõstab turvalisust.

Uus avaliku liiniveo korraldamise leping Hiiu Vallavalitsuse ja Hansa Bussiliinid AS vahel hakkab kehtima 1. jaanuarist ning kestab kaheksa aastat.